Te lage ranking!

Serieuze research

Bij de research (nou ja, research, ik keek even wat) voor een van mijn zwamverhalen, viel het me op dat bijvoorbeeld Karin Spain en veel slechtere (namelijke lagere, hoewel met een hoger nummer) Alexa-ranking heeft dan ik. Ik heb nu een ranking van 283.975 (2653 binnen Nederland), zij heeft 1.097.499 resp. 18.546.

Ze schrijft, dus ze is

Ik heb haar altijd als een echte schrijver beschouwd. Volgens mij kan zij beter schrijven dan ik. Bovendien schrijft ze vaker over onderwerpen die veel mensen interesseren, terwijl ik ook veel neuzelonderwerpen behandel die voornamelijk ikzelf belangrijk vind en wellicht over de hele wereld maar een paar medeneuzelaars.

Ook heeft zij waarschijnlijk al net iets langer dan ik een eigen website. Ik herinner me haar als een van de pioniers in Nederland. Maar misschien moet dat voor de leeswaardigheidsbeoordeling geen factor zijn.

Traffic

Zij verdient meer lezers en dus een betere ranking. Nogmaals, de naam is Karin Spaink en haar site/domein is spaink.net.

Hoe

Hoe zou Alexa eigenlijk aan al die gegevens komen die ze over sites weten te presenteren? Het lijkt wel of ze al het internetverkeer van de hele wereld monitoren. Zitten ze dan met hun software ingeplugd in alle backbones of zo? Of werkt het puur op basis van hun toolbar?

Ik snap het technisch niet helemaal. Maar dat hoeft ook niet. Als het maar werkt.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden