Knoware-nostalgie

Internet voor het grote publiek

Knoware was één van de eerste internetproviders in Nederland, in de tijd dat het internet ook bij het grote publiek bekend werd, ca. 1994. Internet (of nog eerder eigenlijk een uucp-netwerk) bestond toen al vele jaren als netwerk voor Amerikaans militair onderzoek, universiteiten, en ook steeds meer innoverende bedrijven. Nixdorf was er één van, en daardoor kwam ik er rond 1988 al mee in contact.

Ook Xs4all was in de tijd van de popularisering (ca. 1994) een pionier. Wie precies de eerste was weet ik niet meer. Ik weet wel dat Knoware in het begin één enkele Mac had met maar 4 inbellijnen, later 8 en 16, en zo groeide het verder.

Weinig sites

Het is wel aardig om te zien hoe klein Knoware in december 1996 was en hoe weinig mensen (waaronder ik) toen al een website hadden. Hier staat een snapshot van de Utopia-machine waar alles toen opstond. Mijn site staat in de alfabetische lijst onder mijn toenmalige usernaam "rharmsen".

Hoewel Knoware later al tig keer overgenomen, opgeslokt en van naam veranderd is, blijken er nog steeds mensen te zijn, die in 2010 hun website gewoon onder het oude adres in de lucht houden. Sommigen gebruiken ook het latere domain ision.nl:

Ranking

De site WebsiteTrafficSpy.com weet te melden dat utopia.knoware.nl een Alexa-rank van 697.581 heeft en “The Site was launched at Tuesday, 09 March 1993 and is 17 years and 5 months old.”

Time flies when you’re having fun!

Zie ook Alexa-siteinfo.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden