Opinieleidersstrips

Niet veel soeps

Vooral de laatste tijd vind ik de site Opinieleiders.nl niet veel soeps. De leden van het redactieteam kunnen allemaal wel goed schrijven, humoristisch ook, alleen is er volgens mij te weinig inhoud, te weinig echte onderwerpen. Opinies zijn er nauwelijks uit te halen en het leiderschap dat de blognaam belooft, wordt betoond noch getoond.

Zeker de laatste maanden beperkt het blog zich voornamelijk tot verwijzingen, zonder commentaar, naar inderdaad wel eens interessante artikelen elders.

Wat er dan een enkele keer nog aan eigen opinie op staat, bestaat voornamelijk uit het (al dan niet gedeeltelijk terecht) afzeiken van enkele steeds terugkerende mikpunten. Niet erg boeiend allemaal.

(“Maar zeg eens, dat doe jij toch zelf ook de hele tijd?”. Eh, ja, nou, soms dan. En altijd objectief en met reden. En alleen opbouwende kritiek. Toch? Zeg nou zelf. “… … …”.)

Een sterk punt

Maar dan nu het goede nieuws: aan het begin van dit nieuwe jaar (waarvan ik persoonlijk geloof dat het ondanks alles een nog beter jaar zal worden dan het vorige; waar haal ik al dat optimisme toch steeds vandaan?; het zit in me; maar dit terzijde) is redactielid van het eerste uur Cpt. Iglo een van zijn sterke kanten gaan herontdekken: striptekenen.

Ik wees er eerder al eens op. Misschien beoordeel ik het verkeerd, want ik ben verder helemaal geen stripliefhebber, heb dus nauwelijks vergelijkingsmateriaal en er geen verstand van. Maar ik vind deze meestal leuk.

Braak

De Braakengelse uitdrukkingen “Mywoman Clinton” en (uit mijn hoofd geciteerd) “Else set I it on my blog” vind ik meesterlijk. Dat terwijl ik reden heb om te veronderstellen dat de auteur in tegenstelling tot de ik-figuur wel degelijk goed Engels kan (of kent, weet ik het?).

Ik maakte in beperkte kring al eens misbruik van zijn gevoel voor humor om het kleine beetje dat ik daarvan zelf bezit aan te vullen: My Sir Wilders and the Youro.

Aanmoediging

Waar het eigenlijk over zou gaan in dit stukje: de bespreking – met verwijzingen – door Cpt. Iglo van zijn eigen oudere strips. Ik zie die vandaag allemaal voor het eerst, want de reeks blijkt al in 2006 begonnen te zijn en toen volgde ik de site nog niet of zelden.

Ik hoop dat Cpt. Iglo zijn voornemen om weer meer strips te gaan maken uitvoert. Want ze zijn leuk.


Naschrift

Ook 2 januari, nu om 20:37A:

Deze en deze strip van 15 november 2006 zijn achteraf gezien heel toepasselijk bij mijn driedelige artikel “Wie buigt wie neer?”:  1 ,  2 ,  3  van 28 mei – 7 juni 2011.