My Sir Wilders and the Youro

Onderzoek

Bij de research voor het stukje Opinieleidersstrips (jawel, ook voor zo’n relatief eenvoudig stukje doe ik research, althans eigen-e-mailarchiefonderzoek) vond ik een e-mailbericht waarmee ik op 11 november 2011 (grappige datum! ik dacht trouwens dat het al veel langer geleden was) om 11:44A een ook behoorlijk serieus bedoelde grap postte in een discussieforum voor collega-vertalers (voor zover ik dat nog ben; maar ik neem nog wel deel).

(Hou nou eens op met die vreselijke tussenhaakjeszeurderij, man! Behandel 1 ding in 1 zin!)

Alleen voor lijstleden staat hij hier te lezen. Met twee knips wegens privacy publiceer ik hem nu ook hier.

Nu ook hier

Iemand wees op een artikel in de Vlaamse krant De Morgen, getiteld Geert Wilders onderzoekt terugkeer gulden (dit korte adres doet het ook). Ik schreef in reactie daarop:


Ik kan over zulke INTENS DOMME *) gedachten HEEL ERG kwaad worden, maar dat doe ik niet, want we hebben gelukkig een democratie en iedereen, zeker een politicus, mag (laten) onderzoeken wat zhij wil.

Maar als het ooit doorgaat en ik ooit nog naar Portugal ga en ik moet WEER zo'n superportemonnee meeslepen met Nederlandse, Belgische, Franse, Spaanse (of anders heel hard doorrijden zonder kopje koffie) en Portugese briefjes en muntjes en dingetjes; dan SET I IT ON MY BLOG, THAT SHALL LEARN them, MY SIR WILDERS!!!

(Dit laatste grapje heb ik gepikt van
[...]
http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=10177 "What a sikewife!"
en http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=10165 )

(*) Mocht iemand toch overwegen dat de terugkeer van de gulden toch voordelen kan hebben, dan moet die dat natuurlijk zelf weten en hoeft die persoon niet per se dom te zijn. Respect voor ieders mening.)

PS. Ik ben ook een beetje irritant verkouden aan het worden. Is dat de tijd van het jaar?
http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=11341
http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?cat=38


Tot zover

Tot zover.