Kat: bestorm burelen

Schreeuwsamenvatting

Boven een stuk van 28 februari 2012 (hier in cache, zou de site nu toch eindelijk offline gehaald zijn wegens de vele smaad die erop staat?) schreef Micha Kat, in de bij hem gebruikelijke schreeuwhoofdletters:

WEEKBLAD ELSEVIER BLIJKT EEN WEERZINWEKKENDE COVER-UP VOOR BESCHERMING VAN CRIMINELEN EN KINDERVERKRACHTERS ONDER LEIDING VAN GERLOF LEISTRA [BACKGROUNDS] EN ARENDO JOURSTRA * WANNEER WORDEN DE BURELEN VAN DEZE CLUB BEDREIGERS BESTORMD? * ALLES WAT WE MELDEN IS WAAR EN NOG VEEL ERGER!

Interpretatie

(Ik denk dat “bedreigers” een tikfout is, dat moet ‘bedriegers’ zijn, anders is het niet logisch.)

Misschien interpreteer ik het verkeerd hoor, maar ik lees hierin een oproep tot geweld en tot het daadwerkelijk aantasten van de persvrijheid. Of dat strafbaar is, weet ik niet. Ik vind het in elk geval moreel verwerpelijk.

Het is ook niet de eerste keer dat Kat dit doet. Eind september 2010 publiceerde ik al een e-mail aan Micha Kat van 7 augustus 2009, waarin ik hem citeerde (hier de cache van Google) als schrijvende:

Het wordt tijd dat Geenstijl kapot wordt gemaakt. Wij zeggen: it’s free hunting op Geenstijl en Rutger Castricum!

Geen grond

Afgezien van de ondemocratische mentaliteit die eruit spreekt, heeft Micha Kat ook geen enkele grond voor zijn paniekerige oproepen. Wat hij aanvoert als redenen, blijkt namelijk keer op keer nergens op te slaan.

Gevaarlijk

Ik denk dat mensen als Micha Kat gevaarlijk zijn. Het is maar goed dat hij geen macht heeft en nauwelijks aanhangers.

Ik denk dat als Micha Kat aan de macht zou komen, hij al snel een dictatuur zou vestigen waarin mensen zonder deugdelijke beschuldiging of procesgang opgesloten konden worden. Alleen zijn woord zou nog gelden. Met de persvrijheid zou het gedaan zijn.

Kritiek werd niet meer toegestaan. Waarschijnlijk zou ik zelf een van de eersten zijn die wegens te kritische uitingen in het cachot verdwenen.