Slim bezig

Hoe zich te weren tegen verwarbare wolven

Een heel verstandige tactiek vind ik dat, om je met huid en haar te verzetten tegen een oprukkende wolvenroedel die je op gelijkbenoemde wijze had willen verorberen, wat ze niet gaat lukken doordat ze in hevige verwarring geraken doordat ze van makke schapen geen verdediging met hand en tand verwachten tegen hun snode verscheurplannen. Maar goed ook, want anders ga je er met boter en suiker in.

Inspiratie

Het idee voor bovenstaande zinnen kwam uit de actualiteitenrubriek Nieuwsuur van donderdag 11 december 2014, het onderwerp Bioboeren vrezen Brusselse regels, duur: 7m7s. Daarin komt iemand aan het woord wiens naam en functie ik niet genoemd zie (misschien zie ik iets over het hoofd?). Citaat vanaf 3m59s:

Wij hebben bedrijven, leden hebben een bedrijf waar bijvoorbeeld de varkenssector biologisch is, en daarnaast de melkveehouderij duurzaam of gangbaar is. En die combinatie past heel goed bij elkaar.

Maar dat mag niet meer van Europa.

Ik vind dat doorgeschoten, slecht voor de ontwikkeling, en bovendien, als Europa ook nog wil, dat wanneer je producten verkoopt dat dat ook gescheiden moet zijn, ja, dat is echt een forse stap terug, en is schadelijk én voor duurzame, gangbare landbouw, maar ook schadelijk voor de biologische landbouw en we zullen ons met, eh, huid en haar daartegen verzetten.

Fonetiek

Terzijde: prachtig Iers (logisch, want dat is hij zelf ook) accent heeft die nieuwe EU-commissaris Landbouw, Phil Hogan. Komt in het filmpje aan het woord vanaf 3m29s en later nogmaals.

Hij lijkt wel een beetje op Gorbatsjov in zijn actieve jaren, trouwens.