De Spekl

Zelden

Op Facebook kom ik eigenlijk zelden. Op 6 januari jl. keek ik toch even, geen idee waarom. Toevallig zag ik, mogelijk op iemands prikbord, of het prikbord van iets, dat weet ik allemaal niet meer en het doet er ook weinig toe, een verwijzing naar “De Spekl”.

De Spekl

De Spekl? Wat is dat? Dat is niks, dat bestaat helemaal niet. En dat stond er dus ook niet. Er stond: “De Speld”.

In sommige fonts kan dat op elkaar lijken. Welke fonts zijn dat dan zoal? Ik weet niet in welk lettertype het op Facebook stond en na het proberen van wat fonts in Word vond ik ook niks toepasselijks dat mijn bewering zou kunnen staven.

Raar. En zelfs al zou het op elkaar lijken, in zo’n geval kiezen je hersenen automatisch een meer voor de hand liggende oplossing, dus een bestaand woord of de naam van een bekende site. Bij mij gebeurde dat deze keer niet.

Waarschijnlijk was ik afgeleid, zat ik aan allerlei dingen door elkaar te denken? Of mijn hersens doen het niet altijd even goed meer, dat kan ook.

Goeie site

Hoe dan ook, wat er wel stond, De Speld, dat is een leuke site. Ze hebben vaak scherpe, maar serieuze, goed onderbouwde analyses van actuele situaties. Mocht u de site nog niet kennen, dan is het het leukste als u er met die insteek naar toe gaat om er een reeks stukjes te lezen. Geloof mij maar.

Dit was het artikel waar op Facebook naar verwezen werd. “Natuurorganisaties akkoord met teruggave Groningen aan de natuur”.

Aanbevolen!

Andersom!

Verwijzing nu teruggevonden op de Facebookpagina van De Speld. Nu zie ik dat wat ik gisteren probeerde in Word – namelijk ‘De Spekl’ in een zodanig lettertype zetten dat het lijkt op ‘De Speld’ – net verkeerd om is.

Waar het om gaat is of je ‘De Speld’ met een moe hoofd kunt lezen alsof er ‘De Spekl’ stond. Ik kan dat nu – overdag, niet moe, volkomen nuchter, geconcentreerd met dit stukje bezig – inderdaad, niet spontaan maar op aanvraag van mezelf. Het gaat dan om die blauwe weergave bij de aankondigingen van de artikelen, op voornoemde Facebookpagina.


Copyright © 2012 R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden, all rights reserved.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden