De mol is iemand anders

Meekijken

Het spelprogramma Wie is de mol? volg ik normaal nooit. Maar ik kijk wel mee. Op de manier zoals mensen, vooral vroeger, meerookten maar zelf niet rookten. Het voordeel van meekijken is dat het – anders dan meeroken – niet schadelijk of gevaarlijk is.

Gisteren was de ontknoping van de 12e jaargang, en het bleek dat actrice Anne-Marie Jung al die tijd de mol was geweest.

Herkend

Bij het onschadelijk meekijken naar de beginafleveringen had ik haar meteen herkend. Dacht ik. Maar geleidelijk werd me duidelijk dat degene die ik meende te herkennen een andere actrice is: Eva Van Der Gucht. Haar had ik eerder gezien in de serie S1NGLE.

Ik zie nu dat zij Vlaams van oorsprong is, maar daar had ik niets van gemerkt. Dat heeft ze dan knap weten te verbergen. Geen accent.

Zoals bijna standaard het geval is in deze serie (niet de serie S1NGLE, maar mijn eigen serie SimiPipl) lijken Eva Van Der Gucht en Anne-Marie Jung bij nader inzien helemaal niet op elkaar.

Om het interessant te maken was zij volgens Wikipedia in 2007 ook deelnemer in het spelprogramma ‘Wie is de mol?’. Misschien heb ik toen ook meegekeken en heeft dat bijgedragen aan mijn verwarring.

Wisselende presentators

‘Wie is de mol?’ wordt momenteel gepresenteerd door Art Rooijakkers. Eerder deed o.a. Karel van de Graaf dat. Waar is die eigenlijk gebleven? Wikipedia weet bijna alles.

Dat Angela Groothuizen ook een tijdlang ‘Wie is de mol’ presenteerde, herinner ik me ook. Toen we deze foto’s maakten van de stuwdam van Lindoso in het noordoostelijke puntje van noordwest Portugal (klinkt raar, wat ik nu zeg, maar het klopt wel, behalve dat er twee van zulke puntjes zijn, het andere bij Castro Laboreiro) kenden we die stuwdam al van het programma, toen gepresenteerd door Angela Groothuizen.

Eens kijken of die herinnering chronologisch kan kloppen. Wij waren daar in augustus 2002, en Angela presenteerde het programma tussen 1999 en 2005. Het kan, dus. Sterker nog, het is zo: januari 2002, Portugal.


Copyright © 2013 R. Harmsen, alle rechten voorbehouden, all rights reserved.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden