Radio Retweet

Gehoord

Gisteravond hoorde ik er iets over op tv, en vanmorgen was het weer op de radio. De commissie Deetman heeft ontdekt dat in het internaat Sint Joseph in de Limburgse plaats Heel in de jaren 1950 34 jongens zijn overleden.

Het Openbaar Ministerie gaat er onderzoek naar doen.

Vanmorgen was op de radio dat in een ander internaat, in dezelfde plaats, ook 40 meisjes zijn overleden.

Statistiek, vragen

Moet hier nou niet meteen wat statistiek bij worden gehaald? Was een van de fouten in de strafzaken tegen het Lucia de B.(erk) niet dat men wel keek naar het aantal overleden kinderen tijdens haar diensten, maar niet naar hoeveel er stierven als zij geen dienst had?

Het verbaast mij zo dat geen enkele journalist de vragen stelt die bij mij wel meteen opkomen:

Retweetmachines?

Als journalisten zulke vragen nooit stellen, worden media als kranten, radio en tv dan niet, om het eens met een modern beeld uit te drukken, tot een soort retweetmachines?

Kan het ANP dan niet net zo goed een eigen krant en radiozender beginnen, die alle andere media overbodig maken, omdat die toch alleen maar ANP-berichten overnemen?

Onderzoek

Het OM gaat onderzoek doen. Alle eventueel aan te tonen strafbare feiten zijn inmiddels verjaard. Je kunt je dus afvragen waarom juist het OM, dat toch bij uitstek een instelling is die onderzoek doet naar mogelijk strafbare feiten, dat onderzoek doet.

Maar ik juich toe dat het gebeurt. De feiten objectief op een rij, dat is altijd het beste.

Zelfkritiek

Ik heb dit artikel snel en spontaan getikt. Ik heb niet eerst uitgebreid alle online kranten nageplozen en radiojournaals nageluisterd, om te zien of niet ergens toch de vragen gesteld zijn die ik hierboven opwierp. Dat had wel gemoeten, incl. nauwkeurig gemarkeerde citaten en uitgeschreven gesproken tekst.

Journalistiek broddelwerk dus.

Mea Culpa.


© 2011 R. Harmsen, all rights reserved, alle rechten voorbehouden.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden