Ze kunnen het wel!

Naschrift

Dit is een naschrift bij mijn artikel Overheid, schrijf duidelijk! van 3 maart jongstleden.

Duidelijk

Ze kunnen het wel, duidelijk schrijven, bij de overheid! Nu weer een boete wegens te hard (106 i.p.v. 100, wauw!) rijden (ja, ze worden nog eens rijk van mij, daar bij dat Centraal Justitieel Incasso Bureau) (sic, met spelfout: incassobureau is één woord) (te veel dingen tussen haakjes is een symptoom van onduidelijk schrijven en een chaotische geest).

Overtreding 25 februari, beschikking 6 maart 2010 (een zaterdag! overwerk!), dat is snel.

Omschrijving:
Overschrijding maximum snelheid op autosnelwegen, met 6 km/h (verkeersbord A 1)”.

Afgezien van de spelfout (‘maximum’ is officieel een zelfstandig en geen bijvoeglijk naamwoord, zodat het samenstellingen vormt, die dus aaneengeschreven behoren te worden: ‘maximumsnelheid’; ik vind het ook niet echt handig, maar het is niet anders) is dit wel duidelijk omschreven. Er staan ook geen rare spaties of afkortingen in deze omschrijving.

Meer blauw op straat

Zou het verschil in afhandelingstijd komen door de automatisering? Bij die agent van de fietslampcontrole was het handwerk met formuliertjes. Hij heeft in mijn beleving (misschien overdreven) wel 10 minuten of een kwartier staan schrijven. In het kader van ‘Meer blauw op straat’, waar veel mensen voor schijnen te zijn, is dat natuurlijk geen effectieve werkwijze.


Naschrift 6 oktober 2011: Altijd weer die fouten!

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden