Erin getrapt!

Reactie

Bij dit zeer verse (vanmorgen stond het er nog niet) en verhelderende (hoewel ik over de onbetrouwbaarheid van de ‘supergetuige’ vaker gelezen had) artikel op Barracuda zag ik een reactie die me op een idee bracht.

De reactie kwam van ene Adamas. Geen idee wie dat is, maar te oordelen naar zijn blog is het een rabiaat antisemiet, waar ik uiteraard niks van moet hebben. Maar ja, feit is dat ik dat idee kreeg door die reactie, van wie die ook komt.

De reactie is behoorlijk grof en onbeschoft geformuleerd. Ik distantieer me ook daarvan en citeer daarom met een flinke knip, met als consequentie dat zijn zin niet meer loopt.

Gedeeltelijk citaat

En dat lieden als Micha dus likkebaardend achter deze opgeklopte [...] , is dus weldegelijk zeer voordelig rendabel voor hun EIGEN donatiestortingen uitgevallen. Dat ze daarmee dan ook tegelijkertijd hun 'geloofwaardigheid' aan de straatstenen zetten nemen ze incluis jou complotretards met plezier op de koop toe. Micha weet zoals AJ [wie is AJ? Maar maakt ook niet uit; RH] precies hoe groot de privé/story marktaandeel tussen de zelfstandig 'nadenkenden' is, om over de ruggen van veel goedbedoelende onderzoekers hun zakken schaamteloos te kunnen blijven vullen.

Roddelblad

Wat is nou dat idee dat ik had? Het volgende:

Micha Kat is niet geestelijk gestoord en lijdt niet aan paranoia.

Ook is hij geen dubbelagent die de (in die dan onjuiste scenario’s – dit of dit) wél strafbare Joris Demmink off the hook moet houden.

Nee, Micha Kat heeft zijn journalistieke kwaliteiten en intelligentie (beide bezit hij volgens mij ontegenzeglijk) ingezet om een roddelblad te beginnen, in de stijl van Weekend, Story en Privé, maar dan online en extreem veel grover, gewetenlozer en onzinniger.

Hij weet zelf heel goed dat het allemaal flauwekul is wat hij schrijft en ook ethisch totaal onacceptabel, maar hij weet dat het aandacht trekt en het veel mensen (waaronder mij, helaas) nieuwsgierig genoeg maakt om toch steeds even te gaan kijken wat voor schandaligs en schokkends Kat nou weer schrijft.

Ondertussen zit hij bij een veel aangenamer temperatuur dan hier in Nederland in Laos te genieten van de vollopende bankrekening van zijn klokkenluidersstichting. Met een goedlopend roddelblad met zeer lage kosten en dus een hoge nettowinst.

Plausibel?

De geloofwaardigheid van de theorie staat of valt ermee dat er genoeg mensen zijn die steeds weer terugkomen op Micha Kats sites klokkenluideronline.net en nrc-ombudsman.nl (het bewijs daarvoor is geleverd, want in elk geval ik ben zo dom, en zoals bekend ben ik de maat van alle dingen), maar dat ze bovendien menen dat Kat voor rechtvaardige zaken strijdt (dat geloof ik allang niet meer), en ook nog eens gezamenlijk steeds opnieuw voldoende geld storten (geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt!) zodat Kat er comfortabel van kan leven en tot voor kort (toen er nog niet diverse strafklachten tegen hem liepen) af en toe een ticket terug naar Nederland kon betalen.

Zou dat werkelijk realistisch zijn? Het zou me eerlijk gezegd niet eens echt zoveel verbazen: de menselijke domheid kent nauwelijks grenzeloos. Het volk wil bedrogen worden.


Naschrift 21 februari 2012, 8:25

Er ging me wat betreft “AJ” net een licht op, bij het lezen van een ander commentaar. AJ is Alex Jones van Infowars.com. Het grote voorbeeld van Micha Kat. Schijnt ook bakken met geld te verdienen met zijn niet om aan te horen samenzweringsradioshows. ’t Is een rare wereld.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden