Ben ik nou zo dom?

Joop.nl meldt interview Plasterk HP de Tijd

Gisteren meldde Joop.nl een interview in HP/de Tijd met PvdA-parlementskandidaat Ronald Plasterk.

Daarin stelt Plasterk o.a. voor wettelijk vast te leggen dat kabinetsformaties maximaal 6 weken mogen duren. Briljant plan! Ei van Columbus!

Maar niet heus. Zinloos, want het helpt niet. Het kan niet. Welke sancties stelt hij voor voor als het formeren toch niet lukt?

Een reactie

Die avond om 20:09 reageerde bij Joop.nl ene YggY met een lijstje van kabinetsformaties in het verleden, elk met de duur daarvan. Als volgt:

Duur Kabinetsformatie.

Kok 1 - 111 dagen
Kok 2. - 89 dagen
Balkenende 1 - 68 dagen
Balkenende 2 - 125 dagen
Balkenende 3 - 93 dagen
Rutte 1 - 127 dagen.

Plasterk,ik rust mijn koffer.

Zo is dat

Inderdaad, in het verleden allemaal veel te langdurige kabinetsformaties.

En nu de SP en de PvV (althans in de peilingen) beide veel groter zijn dan voorheen, zijn coalities NOG veel moeilijker te vormen dan vroeger. Eigenlijk gewoon helemaal niet. Al vele vele maanden heeft in de peilingen van bijvoorbeeld Maurice de Hond geen enkele coalitie die je maar kunt bedenken een meerderheid. Gewoon geen een.

Dat is toch wel een heel ernstig probleem, of niet? Dat is heel slecht voor het land, zeker in deze crisistijd (voor zover die crisis echt bestaat, maar dat is een andere discussie).

Ik heb de oplossing!

En ik heb dus gewoon de oplossing, al 2 jaar, en NIEMAND pakt die op! Geen kritiek, zo van, “het kan niet”, “het helpt niet”, “het is niet goed”, “we willen het niet zo”.

Nee, helemaal niks, totale stilte, volledig negeren. Ik snap het niet.

Ben ik nou zo dom of zijn die anderen zo intelligent?

Ja, dat zal het dan wel wezen.

Hier de samenvatting van mijn plan: http://rudhar.com/politics/election/legzsmnl.htm. Daarmee heb je keus uit zo'n 10 coalities, ieder met een meerderheid, zodat makkelijk in 2 weken een regering te vormen is.

Maar nee, straks in september gaan ze gewoon vruchteloos met het oude systeem onderhandelen en iedereen kan op z’n klompen aanvoelen dat we in juni 2013 nog steeds met hetzelfde demissionaire kabinet van VVD en CDA zitten als nu. En misschien in oktober 2013 ook nog wel.

Want met de nu te verwachten uitslagen VALT er gewoon niet te formeren. Dat is volkomen duidelijk voor iedereen die een rijtje getallen bij elkaar kan optellen.