Gevonden

Een bericht van Omroep West.

Kweenie, maar dit heeft voor mij iets mallotigs:

Gevonden paard [...] herenigd met ruiter”.

Ja, want zonder mensen zijn die dieren totaal hulpeloos!

De wandelaar ving het dier.

Hoe? In een glas water *) met een papiertje zoals bij een wesp, vlinder, bromvlieg of sprinkhaan? Met een muizenval? Met z’n armen wijd om hem heen? In een hoek gedreven? Zie je het voor je? “Ik ga je vangen, ik ga je vangen!” *)

Vervolgens twitterde een wijkagent een foto van het paard.

Alsof die beesten *) niet allemaal sprekend op elkaar lijken?! O nee, deze had een witte bles, dat zal het zijn.

De hele operatie heeft blijkens de twiets ook maar 5 minuten geduurd dus. Kijk maar: 15:03 melding wijkagent (is een strand en duingebied een wijk, baai de wee?), 15:08 al terecht. Wat een ophef om niks. Zonder twotter was dit echt nooit gelukt natuurlijk!

Geheimpje, gratis door mij verklapt: als je ze los laat krijgen die dieren na een tijdje honger en lopen ze zelf terug naar de stal. Daar melden ze zich dan vrijwillig bij de afdeling voedseldistributie.

Ze hadden namelijk al ingebouwde navigatie voordat wij mensen zelfs maar van GPS durfden dróóómen.

Noten bij het bovenstaande

1)

Voordat iemand het helemaal uit gaat leggen: ik weet best dat je een paard, als het eenmaal niet meer in paniek is, gewoon bij z’n halster kan pakken en het zonder aandrang overal mee naartoe kan leiden. Ook naar water, but you cannot make it drink!

2)

Ja, een edel dier, ik weet het. Met benen op de plek waar z’n poten zitten.

3)

Nee, een waterglas. Of een theekopje, maakt niet uit.


Vliegdino’s

Zelfcitaat: “Ze hadden namelijk al ingebouwde navigatie voordat wij mensen zelfs maar van GPS durfden drooomen.

Dit doet me denken aan een gedachte die al lang door mijn hoofd spookt en waarover ik op 30 juli 2013 een notitie maakte naar aanleiding van dit dialoogje, waarin ene Fe debiteerde, ik meen over eenden:

Het wachten is op de dag dat men die dieren antidepressiva gaat voorschrijven en wollen zwembroekjes voor ze gaat breien om de koude winter door te komen.

waarop ik reageerde met:

In de winter vogels voeren, terwijl die beesten de enige niet-uitgestorven dinosaurussentak zijn, dus waarschijnlijk al 40 of meer miljoen jaar in deze drassige landen vertoeven. Wij bestaan überhaupt pas 6 miljoen jaar en hier ter plekke zijn we er hooguit 50 duizend.

En dan zouden die vogels van ONS moeten leren hoe te overleven en wij moeten ze erbij helpen? Wat een arrogantie!