Vlees gaat er helemaal uit

Vlees en vis gaat er helemaal uit, ook uit de winkels, denk ik. Want ze zijn niet meer nodig.

Jaren geleden waren de weinige keuzes die je bij vegetarisch had, de schnitzel- en burger­achtige dingen, niet te vergelijken met echt vlees. Maar de techniek is merkbaar met sprongen vooruit gegaan. En wat opvalt: gerenommeerde vleesmerken duiken nu ook op de vegamarkt.

Zo legt Kips (u weet wel, van de aloude slogan “Liever Kips leverworst, dan gewone leverworst, tarata taa taa taa daa daa”) nu bij in elk geval de Albert Heijn ook Kips Vega paté, Kips Vega snijworst en Kips Kleintje vega smeerworst in het koelmeubel. Deze pro­ducten zijn niet alleen vegetarisch, maar zelfs veganistisch. Dus ook geen eieren of melk­producten erin.

Veganistisch hoeft voor mij niet, en ik ben ook niet 100% vegetarisch (wel 98 of zo), maar ieder zijn principes.

Het verbazende: het smaakt geweldig! Gewoon net zo lekker als het dierlijke product. Of zelfs lekkerder. Vind ik, maar ik heb misschien geen smaak. Nou ja, inderdaad ben ik geen culinair expert en koken kan ik ook niet, maar ik hou wel van lekker eten.

Ook bij Albert Heijn: zeesticks. Een soort vissticks, maar dan volledig plantaardig. Ook veganistisch. Ze smaken prima!

En vandaag een verrassing: “Vegetarische draadjesvleesch kroketten”. Ook weer van een bekend vleesmerk: Mora. In samenwerking met De vegetarische slager™, dat wel. Ze sma­ken wel bijna, maar niet precies hetzelfde als echte vleeskroketten. Ze zijn namelijk nóg lekkerder. Vind ik.

Dit product is wel vegetarisch, maar niet veganistisch, want er zit ook vrije-uitloop­kippenei-eiwit (3x woordwaarde?), roomboter en melkeiwit in.

NB, dit is geen gesponsorde content. Ik heb hier geen enkel zakelijk belang bij, ik heb geen banden met genoemde merken, bedrijven of winkels. Ik vertel alleen wat ik proef, ik geef mijn eerlijke mening.


Zie ook Vegakaas.


Copyright ©2019 van R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden, all rights reserved